Dr. Δημήτρης Τουρλάκης
MD, MSc, PhD

Η Πρώτη Επίσκεψη στο Ιατρείο

gynaikology appoinment

Η προετοιμασία και η ενεργός συμμετοχή της γυναίκας κατά την εξέταση είναι σημαντική για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όποιος και αν είναι ο λόγος της πρώτης επίσκεψης. Είτε αυτή γίνεται για το ετήσιο check-up είτε γιατί υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σύμπτωμα ή πρόβλημα, καλό είναι κάθε γυναίκα να θυμάται ή να σημειώνει :

  1. Τα ερωτήματα που αφορούν στα συμπτώματα που παρουσιάζει.
  2. Τυχόν φάρμακα που λαμβάνει.
  3. Ιστορικό από χειρουργεία, παθήσεις στο παρελθόν, νοσηλείες, αλλεργίες, εξανθηματικές ασθένειες στην παιδική ηλικία, εμβολιασμούς, οικογενειακό ιστορικό.
  4. Αρχείο από ιστολογικές εξετάσεις, αιματολογικές εξετάσεις, απεικονιστικές εξετάσεις.
  5. Την ημερομηνία της πρώτης ημέρας της τελευταίας περιόδου (ή και των προηγούμενων περιόδων, αν η περίοδος είναι ανώμαλη).

Σημαντικός παράγοντας για τη σωστή επικοινωνία με το γυναικολόγο είναι η πλήρης ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν στις επιλογές θεραπείας και στις επιπτώσεις αυτής στην καθημερινότητα. Η ιατρική έχει περάσει πλέον από ένα ιατροκεντρικό μοντέλο, όπου ο ιατρός έπαιρνε μόνος τις αποφάσεις, σε ένα μοντέλο με επίκεντρο πια την ίδια τη γυναίκα, η οποία σταθμίζοντας όλες τις πληροφορίες και με τις συμβουλές του ιατρού συναποφασίζει την καλύτερη για αυτή θεραπεία. Στο ιατρείο, δίνονται πάντα πληροφορίες σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της σύγχρονης γυναικολογίας.

Συνεργασίες

Επιμελητής
Γ’ Κλινική Γυναικολογικής Ογκολογίας
Τηλ. 210 686 7000

Γενική Κλινική Πατρών ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Λαπαροσκοπική & Υστεροσκοπική Χειρουργική

ΑΜΕΑ

Η ιστοσελίδα μας πληροί τις προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες, σύμφωνα με το Web Content Accessibility Guidelines.

Copyright © 2022 Dr. Dimitris Tourlakis. | Πολιτική Απορρήτου

Copyright © 2022 Dr. Dimitris Tourlakis. | Πολιτική Απορρήτου